Bio

György Andi hegedűvelGyörgy Andi sokoldalú, budapesti hegedűs, énekes, kreatív stúdiózenész, karizmatikus színpadi muzsikus. Képzőművészeti tanulmányai után fordult végleg a zene irányába. Játékát a klasszikus zeneiskolát követően a stílusos improvizáció, az érzelemdús dallamformálás határozza meg. Előadásmódja sajátos, vitális és kifejező, törekszik a zenei mondanivaló teljes átadására.

Több mint tizenöt éve foglalkozik könnyűzenével, megannyi zenekari felkéréssel a háta mögött. Koncertezéssel a magyarországi fesztiválok, nagyvárosok mellett bejárta Európát, jelenlegi és volt zenekarainak turnéin. Stílusokban és a zenei műfajok közt otthonosan mozog.

Egyedi játékstílusát a balkáni, közel-keleti, magyar népi, cigány, jazz-swing improvizációs, és a blues műfaji sajátosságai formálták. Eddigi munkássága során közreműködött Mátyás Attila és Víg Mihály által komponált filmzenék elkészítésében, több külföldi eurovíziós dal stúdiómunkálataiban is. Aktuális zenekarainak mindig aktív zeneszerzője, vokalista-énekese, szólistája, művészeti tanácsosa. Koncertezett már a MÜPA, az Opus Jazz Club, a Nemzeti Színház színpadain és számtalan budapesti klubban, magyarországi nagyvárosok szórakozóhelyein, színháztermeiben.

Duóját 2018-ban a Kanári-szigetek legnívósabb hoteljeibe szerződtették. Jelenleg tagja a Cabaret Medrano, Negyvenkettő és Vörösfenyő zenekaroknak. Közreműködött a Halott Pénz, a Honeybeast és Antal Tímea koncertjein, de nem maradt ki a gyerekeknek szóló MintaPinty, a török-kurd-örmény zenét játszó Qerinek valamint az alternatív Védett Férfiak és Indigó Utca sem.

Szemlélete egyéb művészeti ágakra is nyitott: a zenélés mellett a képzőművészet, az írás és a modern táncokban való elmélyülés jelenti az aktív pihenést számára.